ردیاب جیوه ای از نوع آنتنی یا شاقولی که با جیوه کار میکند یا برای فعال نمودن ان از جیوه بهره برده میشود در تشخیص با نواقص بنیادین روبرو است
اشکال اساسی جیوه در این است که تحت شرایط سرما و گرما و جریان فشار مغناطیسی یا حرارت تشکیل شده از مواد معدنی و منابع پر انرژی مولکول های ان از هم دور یا نزدیک به هم میشوند و همین سرعت ناپایدار در حرکت ملوکولی جیوه اجازه درست عمل نمودن را به ردیاب خوراکی از نوع انتنی یا شاقولی جیوه ای است را نمی دهد
ذرات بار الکتریکی که با دو نوع حرارت متفاوت ایجاد جریان جابجائی در صحنه کار مینماید میتواند ردیاب خوراکی جیوا ی از نوع شاقولی یا انتنی را با تشخیص مابین روبرو نموده و یک محدوده بین جریانات مغناطیسی یا دارای تغییرات حرارتی یا بار الکتریکی با نیروی فشار نزدیک به هم را بعنوان محدوده هدف مشخص نماید
البته این نوع سیستمها خوراکی ارتباطی با آنتنی دارای مدار الکترونیکی طبق اصول رادار ندارد